Den lille by Certaldo

Efter Pisa havde vi bestilt 2 dage i en lille by med navnet Certaldo. Vi havde set et par anmeldelser af et hostel i byen(det eneste tror jeg), som skulle være rigtig hyggeligt og helt nede på jorden.

Vi endte dog med at tage et forkert tog imod Empoli, og kunne fra vinduet i toget se os selv køre direkte i gennem byen, hvor vi skulle have taget imod Certaldo. Efter et stop i Firenze endte vi i Certaldo og kunne begynde at finde hostellet.

Ifølge Google maps, var det kun 400 meter fra togstationen, men dette viste sig at være forkert. Så vi vandrede rundt i byen og prøvede at finde det. Efter at have talt med både en gruppe ældre italienere og endnu en italiener, som alle kun snakkede italiensk, fandt vi hostellet lidt uden for byen. Det var et rigtig hyggeligt sted, med hængekøjer, swimmingpool og gammel italiensk idyl.

Den første aften brugte vi i den gamle del af Certaldo, som ligger på en bakketop. Vi tog et lille ”tog” derop efter at have lånt cykler til at komme tilbage til byen. Den gamle by lignede noget fra middelalderen og var rigtig spændende at vandre rundt i. Vi havde ikke spist andet end en pakke pringles og en hamburger hele dagen, så vi var godt sultne, men i Italien åbner alle restauranter først kl. 19.

Da klokken nærmede sig 19 begyndte det så småt at regne og da vi endelig havde fundet en restaurant, tog regnen til og vi blev eskorteret fra restaurantens udendørsområde tilbage indenfor. Det væltede ned på dette tidspunkt og vandet fossede rundt i de små gader. Efter 20 min var det mere eller mindre holdt op og vi bestilte og spiste lækkert italiensk pasta med toscansk tilbehør. Nam nam.

Da regnen endelig var helt forsvundet igen forlod vi restauranten og den gamle by og cyklede vi tilbage til hostellet. Simon var træt, så han gik tidligt i seng, mens jeg efter at have læst lidt i min bog, fandt jeg resten af gæsterne på hostellet, som sad og snakkede. Jeg fik tilbudt både vin og Jack D og lærte hurtigt de andre at kende. Specielt en højt-snakkede texansk pige gjorde sig bemærket, og hun kunne fortælle meget om Italien, som hun lod til at holde meget af. Som aftenen skred frem faldt flere af gæsterne(alle unge) fra og gik i seng og da klokken var omkring 1 og der ikke var mere vin, gik de sidste, inklusiv mig selv, i seng.

Anden dag i Certaldo var ren afslapning. Vi fik vasket vores tøj og købt ind, så vi havde noget at spise. Herefter tog vi en tur i poolen og slappede af i hængekøjerne. Det var skønt ikke at skulle rundt og se noget eller tage et tog et nyt sted hen, og når hostellet er så lækkert, var det ikke noget problem.

Om aftenen sad vi igen og snakkede med nogle forskellige folk der også boede på hostellet. Først 2 tyrkere, der fortalte omkring Istanbul og om tyrkisk kultur og hvordan Tyrkiet var ved at ændre sig til et sted de ikke syntes om. Efterfølgende endte vi med at snakkede med 3 canadiere, som vi dog kun talte kort med, da klokken var ved at være mange.

Som det sidste, kl. 1.30 ser jeg en mand gå rundt uden for hostellet med en iPad som lys og prøvede at finde rundt. Han havde været uheldig, så i stedet for en 9-timers togtur fra Paris til Certaldo med intercitytog var han endt med at skulle tage regionaltog, da han kom 5 min forsent til et tog til Milano og var fanget i Genoa. Dette gjorde at i stedet for at være på hostellet i god til, var hans togtur blevet forlænget med omkring 5 timer og han var først kommet til Certaldo meget sent og kunne ikke finde hostellet. Der hang dog heldigvis en seddel til ham på receptionsdøren og jeg kunne vise ham hvor han skulle sove.

Vi har bestilt yderligere 2 overnatninger her og skal se Siena og Firenze de 2 næste dage

Leave your comment