Mere Toscana: Siena

Efter en afslappende dag i Certaldo tog vi dagen efter til Siena for at se byen, som vi havde fået anbefalet. Så vi vandrede fra hostellet til stationen og tog et tog til Siena.

Da vi kom til Siena valgte vi at prøve at gå hen til midtbyen, som også var det gamle del af byen. Det blev en noget længere tur end vi havde forventet, og vi havde ikke et kort der viste hvor vi startede, så vi tog det lidt på må og få.

Da vi endelig finder byen ligner det præcis hvad vi havde fået fortalt. Selve byen var rigtig middelalderlig og var kun afbrudt af nytidens butikker. Vi gik lidt rundt og fandt noget at spise, hvorefter vi gik hen til den centrale plads kaldet Piazza Del Campo, en plads der hælder nedad.

Vi sad og nød det fine vejr: letter overskyet med solen tittende frem et par gange.

Efter dette gik vi igen rundt i byen og fandt en katedral, som skulle være rigtig smuk. Efter at have købt en billet til at komme ind, gik vi rundt i katedralen. Det er sjældent at jeg bliver overvældet af en bygning, men dette kirkelige monument var fantastisk. Alle billederne, skulpturerne, alt, var bare enormt flot og velbevaret/renoveret. Der var billeder overalt, og der var ikke noget der så ud til ikke at have været lavet i går, men samtidig var der en stemning over det, der gjorde at man virkelig kunne se at det hele havde stået der i rigtig mange år.

Efter det overvældende syn af en katedral begyndte vi at finde tilbage til stationen. Det var meget lettere end at finde fra stationen til byen og vi havde tydeligvis taget en helt helt forkert vej.

Da vi kom til Certaldo handlede vi ind og tog tilbage til hostellet. Der var som det plejer på dette hostel gang i snakken og vindrikningen og det blev igen en rigtig hyggelig aften, hvor man lærte en del nye mennesker at kende.

Dagen efter tog vi endnu en afslappende dag på hostellet, mest på grund af at jeg har et sår på min ene storetå, der gør det besværligt at gå. Vi var dog heldige at vælge den dag, for vejret var ikke særlig godt. Det regner, som det plejer i Danmark, ikke særlig meget, men konstant. Oana ville kalde det ”regn uden sjæl”. Aftenen var som alle de andre på dette hostel, alle sidder og drikker et eller andet og denne aften endte vi et lille drukspil med en canadier og to amerikanere.

Leave your comment