Sydfranske idyl i Marseille

Efter en lang togtur igennem et meget smukt område af Europa, hvor vi tog fra Salou i Nordspanien, kom vil til Marseille i Sydfrankrig. Det aller første der skete var at jeg fik en fordom bekræftet: Var på toilet, der var ingen der stod ved pissoiret, ingen på nogle af toiletterne, men der var kø ved de 3 håndvaske, hvor 3 franskemænd var i gang med at vaske sig og sætter hår.

Derefter skulle vi finde vores Hostel: LondonConnetion. Efter at have gået helt forkert i starten fandt vi internet og den rigtige vej. Hostellet lå på 2. sal i en helt normal bygning, og da vi kom ind blev jeg overrasket af at vi først blev personligt velkomst og blev bedt om at tage skoene af. Hostellet ligner ikke så mange andre hostels, det var meget mere personligt end jeg havde forventet. Det ligner en normal halvstor lejlighed, hvor der i stedet for normale rum bare er placeret 6-8 køjesenge i hvert rum udover at der også er et køkken, et badeværelse og et kontor.

Efter at have fået vores senge, fandt vi noget mad og fik snakket med både ejeren af hostellet(Max) og en pige fra Holland, som vi diskuterede hollandsk, dansk og Amsterdam med. Vi var begge bagude på søvn fra Salou, så vi gik i seng i normal tid og stod op efter alle andre.

Anden dag i Marseille var vi rundt i byen for at se på den. Vi gik rundt nede ved havnen og spiste frokost og så forskellige ting: kirker, ruiner og en masse smukke huse. Der lå også en kirke meget højt oppe, som kunne have været spændende at se, men vi havde ikke helt tid til det hele, så det bliver nok en anden gang, for jeg syntes virkelig at det virker som et sted jeg gerne vil hen igen, selvom der efter sigende skulle være meget kriminalitet.

Vi har besluttet at tage herfra til Genoa i morgen, hvor vi også vil rundt og se byen i 2 dage og derefter går turen måske videre til Verona, som vi har fået anbefalet af 2 svenskere som vi har snakket med her på hostellet.

Leave your comment