Turen hjem: Valence – Köln

For at komme til Köln var jeg dog nød til at tage meget tidligt afsted fra Valence, mit tog kørte kl. 6.22. Fra Valence til Lyon og så til Schwiez, hvor jeg skal ende i Basel, hvor der går et tog direkte til Köln.

Den plan endte med at gå totalt i vasken for så at blive den tur jeg rent faktisk tog. Turen startede godt, jeg kom til Lyon og fandt toget til Geneve, men jeg syntes der var et eller andet galt, jeg kunne ikke se Geneve på oversigten over stationer hvor toget skulle stoppe, det eneste der mindede om var en station med navnet st-julien-genevois eller noget i den stil. Den passede skræmmende godt med tidspunktet hvor jeg skulle være i Geneve og kunne godt være navnet på stationen i Geneve. Jeg stod af og til min store overraskelse er det en meget lille station. FUCK! Jeg er forvirret og det hjælper ikke at jeg så ikke kan snakke med damen på stationen, som kun forstår fransk. Får lidt information, men hun forvirrer mere end hun gavner.

Fuck! Panik! Hvordan kommer jeg hjem?!?

Jeg får ringet til Simon, da jeg i Lyon så et tog imod Bruxelles, og hvis jeg tog tilbage kunne jeg muligvis komme til Amsterdam i løbet af aftenen. Jeg ville skulle tage et tog en halv time senere og så være i Lyon efter endnu 2 timer. Tilfældigt støder jeg på en Belgier det overhørte min underlige samtale med damen på stationen og han kan både fransk og engelsk og fortæller at de er på vej til Geneve, som ikke er særlig langt væk, selvom jeg endnu ikke er kommet ind i Schweiz. Det vil tage 20-30 min i en lokal bus.

Han og hans kæreste hjælper med at finde ud af hvor bussen går fra og da jeg ikke engang havde 1 euro i mønter betaler de også det meste af min 2.20 euro billet. Da vi kommer til Geneve skal jeg skifte bus for at komme til stationen og her møder vi en hollænder som også skal til den station. Belgierne fortæller hvilken bus vi skal med og efter at have taget bussen den forkerte vej ender jeg på stationen over små to timer for sent i forhold til min oprindelige plan og alt for sent til at nå til Basel og tage toget jeg havde regnet med skulle få mig til Köln.

Jeg finder et tog til Basel og efter at have ventet 45 min på det, tager jeg imod Basel. Turen går fint, men jeg aner stadig ikke hvordan jeg skal komme til Köln. Jeg sætter dog min lid til Deutche Bahn, som selvom de eftersigende er meget dyre, så er de gratis for mig med Interrail og de kører også til tiden. I Basel skynder jeg mig at finde en information og her kan de fortælle mig at jeg er i Köln kl. 20.05, hvilket er omkring en time senere end jeg havde forventet.

Da jeg endelig kommer til Köln finder jeg ud af at hostellet ikke ligger på selve stationen, og jeg aner ikke helt hvor det ligger, men et simpelt telefonopkald gjorde at jeg kunne finde det.

Jeg får checked in og finder min seng. I det rum jeg skal sove i falder jeg i snak med en brasilliansk og en engelsk pige, som også begge lige er ankommet. Vi ender med at finde et supermarked og laver mad sammen. Rigtig hyggeligt. Begge pigerne skal dog tidligt op for at komme videre i Europa og jeg skal det samme, så det bliver en stille kort aften, så vi går alle tidligt i seng.

Leave your comment